Parkeerterrein Holwerd krijgt een eigen laadplein

Het contract tussen Scopius EV Charging en Wagenborg Passagiersdiensten is ondertekend en daarmee is de opdracht tot het realiseren van 40 laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerdek van Wagenborg Parkeerterreinen te Holwerd gegeven.

De vraag naar laadpalen is groot
Door de opkomst van elektrische auto’s stijgt ook de vraag naar laadpalen. Tot nu was het niet mogelijk om elektrische auto’s te laden op het parkeerterrein in Holwerd. De beschikbare elektrische capaciteit was daarvoor niet beschikbaar. In samenwerking met Rijkswaterstaat en de netbeheerder is er een aanpassing gedaan waardoor het nu mogelijk wordt deze faciliteit aan te bieden.

Duurzaamheid
Met de komst van de laadpalen werken Scopius EV Charging en Wagenborg Passagiersdiensten mee aan een duurzamer milieu. Reizigers worden op die manier minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en zo bieden we de mogelijkheid om ‘groen’ van en naar Holwerd te reizen.

Scopius EV Charging zal zorg dragen voor de installatie en het beheer van het laadplein. Wagenborg Parkeerterreinen faciliteert de ruimte op het parkeerdek.

Wagenborg Passagiersdiensten is verheugd met de samenwerking en extra service naar de passagiers toe. Naar verwachting worden de werkzaamheden voor het seizoen 2022 afgerond.

Laadplein voor parkeerterrein Holwerd

 

Comments are closed.